Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gebruikte e-bike kopen? Zo pak je dat aan!

Het aantal e-bikes op de Nederlandse wegen is de laatste jaren flink toegenomen. Niet gek, want zo’n fiets is voorzien van trapondersteuning. Hierdoor hoef je zelf minder kracht te leveren. Het nadeel van e-bikes is alleen dat ze nogal duur zijn. Gelukkig hebben gebruikte e-bikes een lager prijskaartje. Overweeg je om een tweedehands elektrische fiets te kopen? In deze tekst vertellen wij je hoe je dit aanpakt.

Bron afbeelding: Shutterstock

Denk na over het gebruik van de fiets

Voordat je op zoek gaat naar een gebruikte e-bike, denk je na over het gebruik van de fiets. Helaas is dit iets wat veel mensen niet doen. Zonde, want dit kan je helpen bij je zoektocht naar een tweedehands elektrische fiets. Gebruik je de fiets alleen om je kinderen naar school te brengen? Dan fiets je er minder grote afstanden mee dan wanneer je (ook) met de e-bike naar je werk gaat. Hierdoor stel je misschien minder eisen dan iemand die grotere afstanden aflegt.

Stel je budget vast

Heb je nagedacht over het gebruik van de fiets? Dan ben je er nog niet, want het is ook slim om je budget vast te stellen. Je zoektocht verloopt dan een stuk makkelijker, zeker als je van plan bent om online een gebruikte e-bike te kopen. Als je weet hoeveel je te besteden hebt, kun je filteren in het aanbod. Je krijgt dan alleen fietsen te zien die binnen je budget vallen, waardoor je niet alle gebruikte e-bikes langs hoeft te lopen. Hierdoor ben je (veel) minder tijd kwijt aan je zoektocht naar een tweedehands elektrische fiets.

Ga op zoek naar een betrouwbare verkoper

Omdat de vraag naar e-bikes de laatste jaren gegroeid is, is het aanbod ook toegenomen. Helaas is het aanbod tweedehands elektrische fietsen nog niet overal even groot. Zo verkoopt de lokale fietsenwinkel misschien nog maar weinig tot geen gebruikte e-bikes. Gelukkig vind je online wel een groot aanbod. Het is alleen niet verstandig om een tweedehands elektrische fiets bij de eerste beste aanbieder te kopen. Niet iedere verkoper is namelijk even betrouwbaar. Kijk daarom altijd naar beoordelingen en lees reviews door.

Controleer de staat van de fiets

Als je een gebruikte e-bike koopt, ben jij niet de eerste gebruiker. Daarom is het belangrijk om de staat van de fiets te controleren. In een fysieke winkel kun je dit met eigen ogen doen, maar online moet je op de foto’s en omschrijving afgaan. Als jij je tot een betrouwbare verkoper richt, hoef jij je vaak geen zorgen te maken over de staat van de fiets. Zij controleren en repareren een e-bike namelijk uitvoerig voordat deze naar een nieuwe klant gaat.

Verdiep je in de motoren

Je kunt een e bike met middenmotor kopen, maar ook met voor- of achterwielmotor. Ondanks dat ze allemaal trapondersteuning bieden, heeft iedere motor zo zijn eigen voor- en nadelen. Wij raden je dan ook aan om je te verdiepen in de motoren. Op deze manier voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van de tweedehands e-bike die je koopt.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *